Concertreeks Matt Cranitch & Jackie Daly

De eerste week van juni 2014 stond geheel in het teken van irishtradmusic’s eerste georganiseerde concertreeks; in de periode van 4 t/m 7 juni traden Matt Cranitch (viool) en Jackie Daly (accordeon) op in verschillende prachtige locaties in Nederland en Belgie. Zij traden in deze korte periode achtereenvolgens op in Kasteel Dever in Lisse, Kasteel Hackfort in Vorden, het NPB kerkje in Oud-Beijerland en ViaVia Reiscafe in Mechelen. Het intieme karakter van deze locaties leende zich uitstekend voor deze geheel akoestische concerten.

Concert Dever te Lisse

Concert Dever te Lisse

De Ierse toonkunstenaars, die beiden als vooraanstaande vertegenwoordigers van de Ierse traditionele muziek gelden, konden al deze dagen rekenen op een breed en enthousiast publiek. Onder dit publiek waren zowel mensen voor wie dit hun eerste kennismaking was met Ierse traditionele muziek, alsmede echte liefhebbers! Sommigen wisten zich nog te herinneren dat zij enkele tientallen jaren geleden workshops hebben gehad van Jackie Daly. Voor hen was deze concertreeks een prachtige gelegenheid om hun helden weer te zien en horen!

Tijdens enkele optredens van Matt Cranitch en Jackie Daly waren er ook een aantal ‘surprise’ acts. Aangezien de Ierse traditionele muziek vooral bestaat uit dansmuziek, gaf de Ierse stepdancer Caroline Vermeulen (van Ierse dangsroep Kyra) een kleine dans-demonstratie. Met haar zogenaamde ‘hard-shoes’ danste zij op de live gespeelde traditionele setdance ‘The Blackbird’.  U kunt hier de dans bekijken!

The Blackbird

The Blackbird

In Oud-Beijerland kon het publiek zich verheugen op een wervelende set van reels, waarbij de eveneens uit Ierland afkomstige accordeonist David Munnelly aanschoof bij de heren.

Impromptu set of reels.

Impromptu set of reels.

De concertreeks werd in Mechelen afgesloten, waarna er tot ruim na middernacht Ierse muziek klonk in een echte Ierse sessie in het ViaVia reiscafe!

Session in Mechelen after the concert

Session in Mechelen after the concert

Wij danken alle bezoekers van de concerten, alsmede alle mensen die hebben geholpen bij het realiseren van deze fantastische concertreeks en sluiten af met een sfeer impressie.

Let op: Als u mooie foto’s heeft gemaakt op een van de avonden, of feedback heeft over de concerten, dan kunt u dat sturen naar martin@irishtradmusic.nl!

The concert in Kasteel Hackfort

The concert in Kasteel Hackfort

Matt and Jackie in Mechelen

Matt and Jackie in Mechelen